Program „Studenckie koła naukowe tworzą innowacje”
Ocena wpływu żywienia pełnoporcjową paszą wzbogaconą w kiszone owocniki soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus) na wybrane parametry fizjologiczne kur i ich nieśność
SFINANSOWANO ZADANIE ZE ŚRODKÓW BUDŻETU PAŃSTWA
DOFINANSOWANIE
69 920,00 zł
CAŁKOWITA WARTOŚĆ
69 920,00 zł
DATA PODPISANIA UMOWY
15.06.2024 r.
Celem projektu jest ocena możliwości wykorzystania jako prozdrowotnego składnika paszy pełnoporcjowej, standardowo stosowanej w żywieniu kur niosek, kiszonych i następnie liofilizowanych owocników soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus) będących źródłem składników prozdrowotnych oraz analiza wpływu zastosowanego sposobu żywienia na wybrane parametry fizjologiczne kur, ich nieśność oraz jakość jaj.
ElectroMuscAid - innowacyjna opaska do przywracania sprawności mięśni zwierząt metodą elektrostymulacji
SFINANSOWANO ZADANIE ZE ŚRODKÓW BUDŻETU PAŃSTWA
DOFINANSOWANIE
35 000,00 zł
CAŁKOWITA WARTOŚĆ
35 000,00 zł
DATA PODPISANIA UMOWY
15.06.2024r.
Celem projektu jest opracowanie opaski ortopedycznej i generatora impulsów elektrycznych umożliwiających samodzielne przeprowadzenie elektrostymulacji mięśni u zwierząt w okresie rehabilitacji. Urządzenie to jest przeznaczone dla zwierząt, które wymagają rehabilitacji, a terapia ta może być przeprowadzana w miejscu ich przebywania, co usprawni proces powrotu do sprawności fizycznej po kontuzjach lub zaburzeniach mięśniowo-szkieletowych.